[Bug 915] New: No RSTR responses from libgsmdtool -m atcmd

bugzilla-daemon at bugzilla.openmoko.org bugzilla-daemon at bugzilla.openmoko.org
Sun Oct 7 14:27:41 CEST 2007


           Summary: No RSTR responses from libgsmdtool -m atcmd
           Product: Neo1973 Hardware
           Version: GTA01Bv4
          Platform: Neo1973
        OS/Version: Linux
            Status: NEW
          Severity: normal
          Priority: P3
         Component: GSM Modem
        AssignedTo: sean_chiang at fic.com.tw
        ReportedBy: shakthimaan at gmail.com
                CC: buglog at lists.openmoko.org

No RSTR responses from libgsmdtool -m atcmd.

gsmd, most of the time, fails to start on boot-up. Have to do:

  /etc/init.d/gsmd start

to start the GSM daemon. Trying 

  libgsmdtool -m atcmd

opens a session, but, trying AT, or AT+CGMI doesn't produce any response from
the GSM chipset. Output is like this:

=== OUTPUT ===

root at fic-gta01:~$ libgsmd-tool -m atcmd
libgsm-tool - (C) 2006 by Harald Welte
This program is Free Software and has ABSOLUTELY NO WARRANTY


== END ===

It just stops at that. I am able to press Control+C to break out of the
application and return to the prompt. But, then gsmd gets killed (?), and I have
to start gsmd manually again:

  /etc/init.d/gsmd start

to try to test the application (which again doesn't produce any RSTR responses).

Manually using GSM works:

after following this step:

Using OM2007.2 (recently built on October 5, 2007) on Debian Etch (x86).

------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug, or are watching someone who is.

More information about the buglog mailing list