[Bug 870] New: During boot, init looks for psplash in /usr/bin -- which might not be mounted yet

bugzilla-daemon at bugzilla.openmoko.org bugzilla-daemon at bugzilla.openmoko.org
Fri Sep 14 20:53:12 CEST 2007


           Summary: During boot, init looks for psplash in /usr/bin -- which
                    might not be mounted yet
           Product: OpenMoko
           Version: 2007.2
          Platform: PC
        OS/Version: Windows XP
            Status: NEW
          Severity: normal
          Priority: P2
         Component: sysinit
        AssignedTo: buglog at lists.openmoko.org
        ReportedBy: cwixon at usa.net
                CC: buglog at lists.openmoko.org

Consider moving psplash from /usr/bin to /sbin.

psplash is launched fairly early in the boot process, and if /usr is mounted by
init *after* that, the user is treated to a text boot rather than the splash
screen and progress bar.

Additional Details:

On my Neo, I have an ext2 partition on the MicroSD card mounted at /usr, which
is an effective way to add space for additional user programs without having to
mess around with paths.

This works pretty well, except for the aforementioned lack of the graphical
boot.  After the text, it boots into X successfully and everything seems fine.

There is no hard error, but a warning does scroll by.

------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug, or are watching the assignee.
You are on the CC list for the bug, or are watching someone who is.

More information about the buglog mailing list