Openmoko Bug #676: dfu-upload on GTA02v1 causes data corruption

Openmoko Public Trac bugs at
Sat Aug 16 22:57:39 CEST 2008

#676: dfu-upload on GTA02v1 causes data corruption
 Reporter:  laforge at  |        Owner:  willie_chen at
     Type:  defect                |       Status:  reopened                
 Priority:  normal                |    Milestone:                          
Component:  u-boot                |      Version:  current svn head        
 Severity:  normal                |   Resolution:                          
 Keywords:                        |    Blockedby:                          
 Blocking:                        |  

Comment(by wesselch):

 I have a further issue by dfu_util.
 I had install the filesystem Openmoko-Freerunner-20080424-om-
 gta02.rootfs.jffs2 and related kernel successfully and after several
 installation (e.g. python, mofi, etc.) I want to backup the fs.

 Therefore I followed the instruction from wiki and get foolowing result at
 246,1MB upload:
 [root at SVDL002 openmoko]# ./
 dfu-util - (C) 2007 by OpenMoko Inc.
 This program is Free Software and has ABSOLUTELY NO WARRANTY

 Opening USB Device 0x0000:0x0000...
 Claiming USB DFU Runtime Interface...
 Determining device status: state = appIDLE, status = 0
 Device really in Runtime Mode, send DFU detach request...
 Resetting USB...
 Opening USB Device...
 Found Runtime: [0x1d50:0x5119] devnum=78, cfg=0, intf=0, alt=6,
 Claiming USB DFU Interface...
 Setting Alternate Setting ...
 Determining device status: state = dfuIDLE, status = 0
 dfuIDLE, continuing
 Transfer Size = 0x1000
 dfu_upload error -108

 What's wrong here? dfu_util or my system?
 My system:
 IBM 342 (two single CPU)
 1,5GB RAM
 Fedora Core 6

 Nedd some help, before try the Debian for FR, christian

Ticket URL: <> <>
openmoko trac

More information about the buglog mailing list