Openmoko Bug #1158: Charging stops even while connected

Openmoko Public Trac bugs at
Tue Dec 16 20:10:23 CET 2008

#1158: Charging stops even while connected
    Reporter:  plr@…             |        Owner:  openmoko-devel
        Type:  defect            |       Status:  reopened      
    Priority:  high              |    Milestone:  Om2008.10     
   Component:  System Software   |      Version:  unspecified   
    Severity:  blocker           |   Resolution:                
    Keywords:  power management  |     Haspatch:  0             
   Blockedby:                    |    Estimated:                
 Patchreview:                    |     Blocking:                
Reproducible:  sometimes         |  

Comment(by balajirrao):

 Replying to [comment:40 lindi]:
 > Replying to [comment:37 balajirrao]:
 > > Battery starts discharging when connected to usb/adapter without the
 battery reaching 100% ? How long does the battery charge before this
 happens , and at what percentage (roughly) ?
 > I connected phone to usb port of my PC and the capacity was around 90%.
 Then the capacity went to 100% and slowly started to decrease.

 Possible reason could be the auto_restart bit is 0. So charging does not
 resume once battery voltage falls below a threshold..

 When this happens next (does it happen always ?), if you can get me
 dump_reg of pcf50633 it'll be awesome..

 > > Does the battery start discharging after capacity 100% and current 0
 and before charger is unplugged and then discharges completely without
 charging being restarted ?
 > I did not witness current of 0 this time like I did with

 OK.. That's interesting.. But in between the ~ 30 mA values in the logs we
 see a current consumption of some 190 mA. Typical of idle system. I wonder
 from where does it come.. Andy, any ideas ?

Ticket URL: <> <>
openmoko trac

More information about the buglog mailing list