Openmoko Bug #1158: Charging stops even while connected

Openmoko Public Trac bugs at
Tue Dec 16 21:40:32 CET 2008

#1158: Charging stops even while connected
    Reporter:  plr@…             |        Owner:  openmoko-devel
        Type:  defect            |       Status:  reopened      
    Priority:  high              |    Milestone:  Om2008.10     
   Component:  System Software   |      Version:  unspecified   
    Severity:  blocker           |   Resolution:                
    Keywords:  power management  |     Haspatch:  0             
   Blockedby:                    |    Estimated:                
 Patchreview:                    |     Blocking:                
Reproducible:  sometimes         |  

Comment(by andy):

 lindi charger is quite complex state machine, in which it can do various
 steps like wait or fast-charge and so on.  If the charger is disabled, it
 would turn all of it off and be certain it would never charge.  When the
 charger is enabled, it just gives it opportunity to charge depending on
 its "program".

 Balaji, yes it seems Vth(res) is too low.  It's not that it would "never
 happen" to reach 3.84V but it will require great deal of discharge

 We can either disable autostop so BATFULL just continues to be in constant
 current charge mode (not good for battery for permanently tethered device
 I guess), or set MBCC2 vmax (is it really this one that sets Vth(res)?  I
 didn't see it actually say it) in mach_gta02.c regulator init stuff.

Ticket URL: <> <>
openmoko trac

More information about the buglog mailing list