Openmoko Bug #1974: Enlightenment is slow to start / restart / update

Openmoko Public Trac bugs at
Mon Sep 8 23:51:54 CEST 2008

#1974: Enlightenment is slow to start / restart / update
 Reporter:  Treviño     |          Owner:  raster  
     Type:  defect      |         Status:  new     
 Priority:  normal      |      Milestone:          
Component:  E - Illume  |        Version:  Om2008.8
 Severity:  normal      |       Keywords:          
Blockedby:              |   Reproducible:  always  
 Blocking:              |  
 I've installed the Rasterman Image weeks ago, then I've updated it (but
 holding the illume package) using the zecke feeds and now I'm using only
 the Om2008.8 repository.
 So now I'm running e-wm 0.16.999.043+svnr35818-r12 and illume

 However until the 0.16.999.043+svnr35727-r12 update (two updates ago),
 Enlightenment loaded well and I was able to restart it quickly; it was
 quick to update itself when I was updating a desktop file too. I've also
 some slowdowns while I'm loading an application (I get the loading screen
 and after few seconds it hangs for some seconds, until I get the
 application in my screen).

 Now, instead, Enlightenment takes about 3-5 minutes to load, a little less
 to reload, and about a minute to update the desktop on changes.

 Also if I didn't installed so many more apps since when E was working
 well, I've noticed that if I move all the
 /usr/share/applications/*.desktop in a temporary location E loads quickly
 and any other issue reported seems to disappear.
 I thought that this could have been due to a bad formatted desktop file,
 but also re-adding them one per time I can't find the problem.
 So I'm attaching here my desktop files (they're concatenated in a file).

 Another thing I lost updating E is that I can't configure anymore is the
 Finger scrolling from the illume config, but this is another bug report :P

 PS: removing my ~/.e configuration doesn't solve too!

Ticket URL: <> <>
openmoko trac

More information about the buglog mailing list