Openmoko Bug #1158: Charging stops even while connected

Openmoko Public Trac bugs at
Sun Sep 21 10:18:08 CEST 2008

#1158: Charging stops even while connected
    Reporter:  plr at   |        Owner:  openmoko-devel
        Type:  defect            |       Status:  new           
    Priority:  high              |    Milestone:  Om2008.10     
   Component:  System Software   |      Version:  unspecified   
    Severity:  critical          |   Resolution:                
    Keywords:  power management  |    Blockedby:                
Reproducible:  sometimes         |     Blocking:                

Comment(by andy):

 Replying to [comment:25 werner]:
 > > The problem here however is that the PMU stops charging even when the
 > > battery is not full and does not resume charging at any point either.
 > Okay, that's definitely bad. I had two GTA02v6 run with USB power on
 > and off during the last couple of weeks in the hope of finding charging
 > anomalies, but none of them powered down unexpectedly (well, unless I
 > forgot to plug in USB again :-)

 Did they have SIMs in?  This 4mA drain seen by battery even when we give
 USB power is consistent with the GSM side pulling it direct from battery.

 > > perceived loss of charger power by the kernel
 > Hmm, the PMU dump earlier in this thread shows that the charger function
 > is disabled but the USB voltage is fine.

 It's from 2 months ago, we changed things around since then and can do
 with another register dump from a device that shows this behaviour.  If it
 really does show that it's a big clue.

Ticket URL: <> <>
openmoko trac

More information about the buglog mailing list