Please help me with the openmoko-devel-image build issue

Xie Chaohong hamlinxie at
Mon Dec 10 11:11:09 CET 2007

Hi all,
I'm not sure whether these are the proper mail loops to ask about build problems. If not, please tell me one.

Anyway, when try to build the openmoko-devel-image (openmoko 2007.2 version) according to "
Getting OpenMoko working on host with Xoo" and "Building OpenMoko using the MokoMakefile
", I encountered the following problem with uboot build (the error message is attached at the end).

While, it can pass the build process if the"uboot-openmoko" flag is deleted from the Makefile but it can boot up the openmoko finally in the following steps.

BTW: the content of my local.conf is:
MACHINE = "x86"
DISTRO = "openmoko"
BUILD_ARCH = "i686"
INHERIT += "rm_work"


Could anyone give me some help? Thanks a lot.



| make -C examples all

| make[2]: Entering directory `/home/chaohong/moko/build/tmp/work/i486-angstrom-linux/uboot-openmoko-1.2.0+gitf34024d4a328e6edd906456da98d2c537155c4f7+svn2943-r1/git/examples
i486-angstrom-linux-gcc -g  -Os   -fno-strict-aliasing  -fno-common
-ffixed-r8 -msoft-float  -D__KERNEL__ -DTEXT_BASE=0x33F80000 
openmoko-1.2.0+gitf34024d4a328e6edd906456da98d2c537155c4f7+svn2943-r1/git/include -fno-builtin -ffreestanding -nostdinc -isystem /home/chaohong/moko/build/tmp/cross/lib/gcc/i486-angstrom-linux/4.1.2/include -pipe  -DCONFIG_ARM -D__ARM__ -march=armv4  -Wall -Wstrict-prototypes -c -o hello_world.o hello_world.c

| hello_world.c:1: error: bad value (armv4) for -march= switch
| hello_world.c:1: error: bad value (armv4) for -mtune= switch

| make[2]: *** [hello_world.o] Error 1
| make[2]: Leaving directory `/home/chaohong/moko/build/tmp/work/i486-angstrom-linux/uboot-
| make[1]: *** [examples] Error 2

| make[1]: Leaving directory `/home/chaohong/moko/build/tmp/work/i486-angstrom-linux/uboot-openmoko-1.2.0+gitf34024d4a328e6edd906456da98d2c537155c4f7+svn2943-r1/git'

| FATAL: oe_runmake failed
NOTE: Task failed: /home/chaohong/moko/build/tmp/work/i486-angstrom-linux/uboot-openmoko-1.2.0+gitf34024d4a328e6edd906456da98d2c537155c4f7+svn2943-r1/temp/log.do_compile.20684

NOTE: package uboot-openmoko-1.2.0+gitf34024d4a328e6edd906456da98d2c537155c4f7+svn2943-r1: task do_compile: failed

ERROR: TaskFailed event exception, aborting
NOTE: package uboot-openmoko-1.2.0+gitf34024d4a328e6edd906456da98d2c537155c4f7+svn2943:
ERROR: Build of /home/chaohong/moko/openembedded/packages/uboot/ do_compile failed

ERROR: Task 23 (/home/chaohong/moko/openembedded/packages/uboot/, do_compile) failed

NOTE: Tasks Summary: Attempted 2974 tasks of which 2969 didn't need to be rerun and 1 failed.

ERROR: '/home/chaohong/moko/openembedded/packages/uboot/' failed
make: *** [openmoko-devel-image] Error 1



-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...

More information about the community mailing list