FSO and GSM instability

Clare claregj at gmail.com
Sat Aug 9 13:33:32 CEST 2008

Yes,  I have a GTA01 and GTA02 both running FSO-M2. Each one has a SIM
card. The GTA01 has its blue bar steadily on. The GTA02  the bar is
off more than on.Sometimes it briefly says "No Service".  I have
fiddled with it and taken some notes but it is
quite erratic. and even if I succeed in ringing it the call drops out.
Neither phone answers a call till it has gone through a complex
startup. while doing 1234 frequently as it goes into withdrawal very
quickly, it is necessary to press the phone icon, get the keyboard,
press  the X on the keyboard which gets the 4 icons back press the
phone icon. at that point the bar goes blue and it changes from
"zhone" to "Vodafone AU."
Neither is doing well at initiating a call either. GTA02 I managed to
hear hello once from the other phone then nothing.
I can look inside via ssh if I knew what to look for.


On Fri, Aug 8, 2008 at 8:47 PM, Fredrik Wendt <fredrik at wendt.se> wrote:
> 2008-08-07  22:38 -0700, C R McClenaghan:
>> [gprs part cut out]
>> does anyone else experience gsm instability with FSO MS2?
>> Chris
> Yes, though I have yet to do some basic testing/debugging to see when
> and how I get disconnected. But basically I see that the blue bar below
> the network's name/id turns black every now and then, even when there's
> nothing running.
> I'm waiting for Mickey's updates to frameworkd that he'll hopefully
> upload this weekend.
> If I can find a pattern or just anything that's reproducible I'll post a
> bug.
> I have not used ASU or any other distribution long enough to see if it's
> worse or better with FSO.
> / Fredrik Wendt
> _______________________________________________
> Openmoko community mailing list
> community at lists.openmoko.org
> http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community

More information about the community mailing list