Network over USB flaky ? - Re: Booting OM 2008.08 from SD - Re: Openmoko Om 2008.8 Release

Olivier Berger oberger at
Mon Aug 11 00:39:25 CEST 2008

Andy Green <andy at> writes:

> Somebody in the thread at some point said:
> | Anyway, it seems it's rather unstable in the first times the system is
> | brought up, and stabilizes after a while.
> | If I unplug the USB cable when I lose IP connectivity, and replug
> | after 1/2 seconds, then it becomes more stable. Well maybe the fact
> | that I'm running a ping continously helps also at that
> | stage : it may help maintain connectivity somehow ?
> This is also quite compatible with the idea the issue is around ip
> allocation on Freerunner side: when you remove and replug you will be
> doing something radical on the usb0 on Freerunner side (I guess the
> semantic is "link down" / "link up", and logical usb0 network device
> stays there the whole while).  But still then whatever deals with IP
> allocation can be triggered to reapply static IP or do DHCP request, etc
> and make the issue go away.
> | Anyway, I guess I'll be able to test 2008.8 from flash soon, and may
> | be able to tell if that's better.
> |
> | In the meantime, 'screen -R -D' is my friend ;)
> |
> | Hope this helps.
> Well no doubt your issue is real, I guess it is not underlying link
> though because I use it heavily with 2008.08 out of the picture here and
> it is OK.
> -Andy

Just to confirm that I experienced a similar behaviour with 2008.8
running from flash too :(

Maybe I'll be able to provide more diagnostics once I'm more confident
with the networking setup in 2008.8.

My 2 cents,

Olivier BERGER 
(OpenPGP: 1024D/B4C5F37F)

More information about the community mailing list