Reason for GPS problems found!

Christoph Anton Mitterer calestyo at
Tue Jul 15 18:10:36 CEST 2008


I can only partly confirm this....

With SD card removed,... I took 291 s (in my first tests) from inside a
building but on the window.
If I'm not at the windows but "deeper" (2m from the window away) inside
the building,.. it seems that I still don't get a fix.

Anyway,... I had it before (with SD card inserted) that I got a fix in <
4 mins,.. ok this happened only once.

However,.. I think even 291 s is to much,.. other devices like TomTom
are worlds better...
And I've read in this thread, that people got a fix < 30 s .
Was this from a cold start?

Perhaps several reasons play together here:
- shielding
- voltage problems
- no initial data fed after a cold start

btw: Now I moved the moko away from the window,... and deeper inside my
room (again about 2m) and I do not longer get any fixes (although I
didn't restart anything)

If it would really happen that one cannot use GPS with SD card
together,.. and perhaps even if it remains as unstable as it is with my
device,... one could really throw the GTA02 away I think...
SD card and its storage is important for lots of applications
(OGG-Player, GPS Navgiation, etc.)

I'm also missing an "official" Wiki page or something like this with the
current information from FIC/OpenMoko Inc. officials.
This issue is very critical for most of us due to warranty reasons and
so on... :-(

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: smime.p7s
Type: application/x-pkcs7-signature
Size: 5108 bytes
Desc: not available
Url : 

More information about the community mailing list