strange problem with Intenso 4GB SDHC card

Steven ** montgoss at
Thu Jul 24 18:48:05 CEST 2008

I experienced the same issue with my card (also the A-Data 8GB) after
flashing the kernel and rootfs builds from the 22nd.  My partition
table seems to have been deleted.  I'm pretty sure it happened after a
suspend/resume cycle (what happens when you have power management set
to "dim first, then lock").

I had a vfat and an ext3 partition on there that I was using to dual-boot.

Is there a bug report/ticket for this issue I should be adding to?

At the very least, doesn't this belong on the support mailing list
instead of community?


On Wed, Jul 23, 2008 at 5:20 PM, Matt Luzum <mluzum at> wrote:
> Andy Green wrote:
>> There's a race of some kind in suspend / resume that can do this, the
>> signature effect of it is on resume your device comes back as mmcblk1
>> and the logical filesystem in memory is corrupted.  We didn't see this
>> for a long time though.  Maybe keep an eye out for such shenanigans on
>> resume.
> I just thought I'd mention that I had a similar thing happen.  Three
> times in the past couple days, my 8 GB A-Data microSDHC card somehow
> seemed to have its partition table deleted.  No partitions would show up
> on my card anyway, although I could make new partitions and read and
> write from them with a card reader.  I haven't had time to investigate
> more thoroughly, so I don't know whether it happens on resume or if it
> only happens when I'm doing something in particular.  I've had the
> original half gig card in there since yesterday and it hasn't had any
> problems, even though the SDHC card previously had problems several
> times in short order, so there might be some difference there.
> Sorry I can't be of more help with specifics, but I can confirm that
> there's someone else having this problem.
> Matt
> _______________________________________________
> Openmoko community mailing list
> community at

More information about the community mailing list