[FSO][M4] DOOM Running slow.

SCarlson scottrcarlson at gmail.com
Thu Nov 13 20:15:42 CET 2008

I haven't had a chance to install Debian and test Doom yet. I can say that I
had to use special patched binary of XGlamo for the scaling of the
touchscreen to work. If the game is running, but you can do anything (i.e.
demo is running) then I would assume that the touchscreen is not reporting
valid x,y coordinates. So I would say you may be subject to bug #1244 . Not
sure if someone has patched this for debian's xglamo package.

Let me know if this helps? We can add some debug output and test on your
system if you'd like. (That way we could see for sure what reported x,y
values are being used.


On Thu, Nov 13, 2008 at 1:25 PM, Fox Mulder (via Nabble) <
ml-user+63315-1834322538 at n2.nabble.com<ml-user%2B63315-1834322538 at n2.nabble.com>
> wrote:

> SCarlson wrote:
> >  I've noticed extremely slow performance while running Doom on FSO M4. I
> > tracked it down to the accelerometer code. (I turned off accel control in
> > the opendoom.cfg file and that fixed the speed issue). The code basically
> > opens /dev/event3 and reads from this. Should I be approaching the
> > accelerometer interface differently?? It is running horribly slow, can
> > anyone else confirm this?
> >
> > I've also noticed running from desktop on the phone is also very slow
> with
> > accel turned off as well. When running a similar startup script from ssh,
> it
> > runs full speed (accel still turned off).
> >
> > Is there anything obvious here regarding the way FSO operates that could
> > cause this? I'd like to discover the cause and implement a solution
> quickly.
> > (Do I need to be on DBUS requesting the resources I need/want?)
> Have you found the problem why doom isn't running on debian on fr?
> I read people writing about it running and i still can't run doom. :(
> I'm still stuck at the initial doom menu screen where nothing anymore
> happens. I even installed xglamo and did resize and rotate the screen
> but this didn't make any difference for the initial problem.
> Ciao,
>      Rainer
> _______________________________________________
> Openmoko community mailing list
> community at ...<http://n2.nabble.com/user/SendEmail.jtp?type=node&node=1494970&i=0>
> http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community
> ------------------------------
>  This email is a reply to your post @
> http://n2.nabble.com/-FSO--M4--DOOM-Running-slow.-tp1493922p1494970.html
> You can reply by email or by visting the link above.

View this message in context: http://n2.nabble.com/-FSO--M4--DOOM-Running-slow.-tp1493922p1495167.html
Sent from the Openmoko Community mailing list archive at Nabble.com.

More information about the community mailing list