wpa_supplicant -u ?

Matthias Apitz guru at unixarea.de
Mon Oct 13 15:32:06 CEST 2008

El día Monday, October 13, 2008 a las 09:22:28AM -0400, Stefan Monnier escribió:

> I'm having trouble getting wifi to work:
> I have created a wpa_supplicant.conf file (copied from some other
> machine), and have added "wpa-conf /etc/wpa_supplicant.conf"
> to /etc/network/interfaces.
> Then `ifup eth0' sometimes works, but usually only right after boot.
> The problem seems to be different from the "wifi only works once"
> problem described in the wiki, because the symptom is only that
> wpa_supplicant fails to associate (it keeps trying to associate, but to
> no avail).
> The one odd thing I notice, is that I always get 2 wpa processes
> running: one "wpa_supplicant -u" and one with the usual list of
> arguments specifying the interface, conf file, etc...
> What's this "wpa_supplicant -u" doing here and who starts it?

  -u = enable DBus control interface

see 'wpa_supplicant -h';

> Also, it seems that the om2008.9's Wifi GUI (in the Settings section)
> doesn't use ifup/ifdown (e.g. it starts up a "wpa_supplicant -u" only).
> That's too bad.  Is there some way to get them to cooperate better?

Try my 'procedure' in http://www.unixarea.de/openmoko.txt
and see if this helps you too; my Wifi comes up in 99 of 100 cases;


Matthias Apitz
Manager Technical Support - OCLC GmbH
Gruenwalder Weg 28g - 82041 Oberhaching - Germany
t +49-89-61308 351 - f +49-89-61308 399 - m +49-170-4527211
e <matthias.apitz at oclc.org> - w http://www.oclc.org/ http://www.UnixArea.de/
b http://gurucubano.blogspot.com/
A computer is like an air conditioner, it stops working when you open Windows
Una computadora es como aire acondicionado, deja de funcionar si abres Windows

More information about the community mailing list