Intone-video problems!! Help !

c_c cchandel at
Tue Apr 14 12:53:27 CEST 2009

 Well, seeing that there was a need for a video playing front end for mplayer - I thought I'll make a new app (based on Intone) that fulfills this need.

  Here are the problems I'm facing :-
1. I finally found out that I can create 2 windows using elementary, 1 for mplayer to play the video in (using -wid) and one for the controls. I've sized the windows to 640x400 for the window where the video shows up and 640x80 for the controls.
   But I can't seem to get to see the main window (the one that has the controls) at all. It works fine on my desktop - but I'm not using illume there. 

2. The video playing window is centered on the screen. Is there a way I can set the positions of these window's? Or do I need to look for a different solution.

3. Is there a way to embed a window in the main window of an elementary app?

4. As far as I can see, mplayer uses the entire window (whose handle is passed to it with wid) to play the video. Or is it possible to have it use only part of the window?

Right now I have a proof of concept - but it's not controllable since I can't see the window with the controls. Otherwise I can see video in the window (slow and out of sync with sound) - but it's not too bad overall ;-) I thought it would be far worse.

  Hopefully, someone out there can help. Thanks.

View this message in context:
Sent from the Openmoko Community mailing list archive at

More information about the community mailing list