OpenMoko on HTC-Dream (Can anyone help?)

David Lanzendörfer david.lanzendoerfer at
Mon Jul 20 14:55:00 CEST 2009

Hi folks.
Ive got a problem to get running the proprietary Wifi driver under OpenMoko.
I ported so far the basic WLAN driver to the modified kernel.
I loaded it succesfully too.
But Ive got a problem with getting it really running, because this 
TI-(Pseudobasic)-C writing habit confuses me and Ive trubble with modifing 
wlan_loader to get it running under OpenMoko.
The problem looks like that:

root at om-gta02:~#modprobe wlan

root at om-gta02:~#dmesg
[ 8260.575561] TIWLAN: Driver loading
[ 8260.575927] wifi_probe
[ 8260.575958] trout_wifi_power: 1
[ 8260.781280] trout_wifi_reset: 0
[ 8260.832855] trout_wifi_set_carddetect: 1
[ 8260.832885] mmc0: card_present 1
[ 8260.832916] mmc0: Slot status change detected (0 -> 1)
[ 8263.342529] mmc0: Command timeout
[ 8263.349426] mmc0: card claims to support voltages below the defined range. 
These will be ignored.
[ 8263.349517] mmc0: SDIO card claims to support the incompletely defined 'low 
voltage range'. This will be ignored.
[ 8263.352264] mmc0: new SDIO card at address 0001
[ 8263.353363] TIWLAN: Found SDIO controller (vendor 0x104c, device 0x9066)
[ 8263.363128] tiwlan0 (): not using net_device_ops yet
[ 8263.364471] TIWLAN: Driver initialized (rc 0)
[ 8263.364837] TIWLAN: 1251 PG 1.2
[ 8263.364868] TIWLAN: Driver loaded

root at om-gta02:~# iwconfig
lo        no wireless extensions.

dummy0    no wireless extensions.

rmnet0    no wireless extensions.

rmnet1    no wireless extensions.

rmnet2    no wireless extensions.

usb0      no wireless extensions.

tiwlan0   no wireless extensions.

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 198 bytes
Desc: This is a digitally signed message part.
Url : 

More information about the community mailing list