Intone 0.60 Almost Stable ;-)

Staley, Daniel L dlstal2 at
Tue Jul 21 17:13:02 CEST 2009

Alright....I figured out how to get intone to work with my bluetooth headset!  I have to start a song, pause it and then start it again...but thats alright.

All my keys worked great  (same key codes as other poster)
Occasionally I have problems with the play/pause...but it doesnt look like mine is from the code being sent twice (intone doesnt report it twice anyway).
It looks to me like the error occurs after I used the previous key, and then tried the play/pause key.  When that happened intone gui shows on the play/pause toggle button a play button (when it should be a pause)
and just keeps on playing the song.

I got time outputs of:  (not sure what these are...)
time - 1248187227.222462
time - 3.214989
time - 115.908660

I occasionally get a message from intone that says "Cannot stream to bluetooth!" and it cuts out and switches back to the internal speaker.
I ran mplayer from the command line and saw that mplayer actually outputs:

[AO_ALSA] Trying to reset soundcard.
[AO_ALSA] Write error: Broken pipe 16.4%  (or whatever percent of the song its on)

 I can make the pipe break pretty regularly when I touch the screen.......but if i dont touch anything it works fine...
(it looks like this is alleviated some if I set mplayer's nice level lower...)

Hope this helps!  And thanks for the great work!  It is already very usuable with my bluetooth headset!

-Dan Staley

From: Dan Staley [dlstal2 at]
Sent: Tuesday, July 21, 2009 1:22 AM
To: List for Openmoko community discussion
Subject: Re: Intone 0.60 Almost Stable ;-)

Okay, I paired my A2DP headset (Lubix UBHS-NC1 ...from woot a couple of
weeks ago)

And I can get mplayer from the command line to play music to the headset
(Though I have to play once, ctrl-c, then play again to get it to seems like the headset needs something to wake it up before it
will accept the stream...and then after a bit of nothing streaming, it
times back out and I have to do a fake run of mplayer again....)  It
sounds great though when its working!

However, I cant figure out how to get it to play to the headset from
intone.  Is there something you have to pass it to go into bluetooth

I know my commands are getting recognized from the headset to the moko
when I press them because the screen turns on....would love to help by
submitting more codes!

-Dan Staley

On Mon, 2009-07-20 at 19:55 -0400, The Digital Pioneer wrote:
>         An offtopic question:
>         Do you have a recommendation for a good bluetooth headset?
>         (for music listening)
>         Better then using the headjack on the phone.
>         Thank you in advance,
>         Laszlo
> I've got a Plantronics Voyager 855, it works pretty well. It can be
> stereo for music, or mono for calls.

More information about the community mailing list