<html><body style="word-wrap: break-word; -webkit-nbsp-mode: space; -webkit-line-break: after-white-space; ">I also have trouble with openmoko-terminal2. It seems that there is a package missing. If you run from the command line:<div><br></div><div><blockquote type="cite" class=""><font class="Apple-style-span" color="#000000">DISPLAY=:0 openmoko-terminal2</font></blockquote><br></div><div>then you will see that it complains about:</div><div><br></div><div><blockquote type="cite" class=""><font class="Apple-style-span" color="#000000">(openmoko-terminal2:1535): Vte-WARNING **: can not run /usr/libexec/gnome-pty-helper</font></blockquote><div><br></div>and indeed&nbsp;/usr/libexec/gnome-pty-helper doesn't exist. Unfortunately, I don't know which package provides this.</div><div><br></div><div>BTW, clicking on "New" will emit that warning again and openmoko-terminal2 will quit (without further error message).</div><div><br></div><div>Have you tried logging in via ssh and provide no password? (press "Enter" when it asks for a password). AFAIK there is no password for root when you get a freshly built image.</div><div><br></div><div>Dirk</div><div><br><div><div>On 13.11.2008, at 09:00, Previdi Roberto wrote:</div><br class="Apple-interchange-newline"><blockquote type="cite">hello, i tried for some weeks to build and install the fso-testing-image from the fso-makefile with the procedure described in the <a href="http://wiki.openmoko.org/wiki/Building_FSO">wiki</a>, but i always had some problems <br> (<br><div style="margin-left: 40px;">&nbsp; for example <br></div><div style="margin-left: 80px;">&nbsp; i couldn't use the terminal <br><div style="margin-left: 40px;">&nbsp;&nbsp;&nbsp; the terminal application loaded, but no shell appeared in it<br> </div></div><div style="margin-left: 40px;"><div style="margin-left: 40px;">&nbsp; so i couldn't change the root password, <br>&nbsp; so i couldn't log in with ssh, <br>&nbsp; so i couldn't know why it doesn't work...<br> </div>&nbsp; or<br><div style="margin-left: 40px;">&nbsp; the sound card wasn't recognized by the kernel<br></div></div>)<br><br>I always thought that it should have gone that way, being the testing version. but yesterday i downloaded and flashed the prebuilt image from <a href="http://downloads.openmoko.org/framework/milestone3/">http://downloads.openmoko.org/framework/milestone3/</a> and i have got many more functionality.<br> <br>anybody can explain this difference? where are the configuration files for the openembedded build environment (local.conf) used by the automatic builders? <br><br>roby<br><br> _______________________________________________<br>Openmoko community mailing list<br><a href="mailto:community@lists.openmoko.org">community@lists.openmoko.org</a><br><a href="http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community">http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community</a><br></blockquote></div><br></div></body></html>