Openmoko Bug #1904: om2008.8 wifi don't get always an ipv4 ip

Openmoko Public Trac bugs at
Tue Sep 16 15:24:31 CEST 2008

#1904: om2008.8 wifi don't get always an ipv4 ip
    Reporter:  dolfje   |        Owner:  openmoko-devel
        Type:  defect   |       Status:  new           
    Priority:  normal   |    Milestone:                
   Component:  unknown  |      Version:                
    Severity:  normal   |   Resolution:                
    Keywords:           |    Blockedby:                
Reproducible:           |     Blocking:                

Comment(by dolfje):

 I've tested a little bit:

 If my FreeRunner is freshly started, I can always connect and reconnect
 with 'ifdown eth0' and 'ifup eth0'. And it's working reliable. (I'm
 sitting 3 meters away from the router)

   --- ping statistics ---
   150 packets transmitted, 150 received, 0% packet loss, time 149150ms
   rtt min/avg/max/mdev = 15.457/283.288/2083.016/385.093 ms, pipe 3

 If I use the installer interface I always get 'cannot connect to the
 network'. No matter what I do.

 If I'm connected to a network and I'm going into suspend. After I'm
 comming out of suspend, I still have internet.

 If I'm trying to reconnect after a suspend, It never connects again. It
 fails always.

 Mofi will mostly work, but when it doesn't work, it brings down the usb0
 device with him. So I cannot connect trough the usb anymore. Also 'ifup
 eth0' doesn't work anymore.

 I hope you can use the information.

Ticket URL: <> <>
openmoko trac

More information about the devel mailing list