Serial port not working on GTA02 with debug board

Christopher Hall hsw at
Fri Jun 12 04:17:46 CEST 2009

Hello Abhishek,
On 2009 June 8 Monday 20:37:22 Abhishek Bajpai wrote:
> I want to interface a computers serial port with GTA02 . I connected debug
> Board V3 with GTA02 and to my computer.
> I set the baud rate to 112500 8N1 of the ttyUSB0 device through minicom.

The Debug board should appear as two serial ports:
ttyUSB0 is used with openocd to access the JTAG port
ttyUSB1 is the connected to the CPU console

so if you change minicom to ttyUSB1 you ought to be able to connect.

there should be a line in the GTA02 inittab to start getty
S:2345:respawn:/sbin/getty 115200 ttySAC2

so minicom with set to 115200 8N1, press enter and you should get the login
prompt.  Hope this helps

> I 
> installed the minicom on GTA02 also and set its ports accordingly. But On
> my computer I am getting some special characters in minicom terminal and no
> response in minicom terminal  on GTA02. I tried all the serial ports
> available on GTA02 ( tty0, tty1, tty2, ttySAC0, ttySAC1, ttySAC2 ) But I am
> not getting any response. If the port is aquired by some other program the
> minicom should give the error. but it also not giving any error.
> Other thing is I have also observed that minicom terminal on computer
> starts responding as soon as I start the GTA02 device. Does it suggest 
> that some other device is also attached in that port.
> Please help
> Thanks and regards
> Abhishek Bajpai

Best regards.
Christopher Hall            
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 189 bytes
Desc: This is a digitally signed message part.
Url : 

More information about the devel mailing list