Bluetooth power up not working?

Phil Ashby phil.openmoko at
Thu Dec 27 19:07:41 CET 2007

Hi all,

I've just flashed the latest daily build kernel and rootfs(*) onto my 
GTA01Bv4, and tried (for the first time since I bought it back in 
August) to get the Bluetooth working. Unfortunately I have stumbled at 
the first hurdle, getting the bluetooth chip powered up and recognised 
by the kernel.

AFAIK it just isn't appearing on USB - do I have to enable USB host mode 
in the S3C2410? There is no usb_mode file here (as mentioned in the Wiki 
page 'Neo1973_USB_host'): /sys/devices/platform/s3c2410-ohci/usb_mode

Am I missing something in the kernel (see module list)?

Here's the output of lsusb after trying to power up the device:

root at fic-gta01:~$ cat /sys/bus/platform/devices/gta01-pm-bt.0/power_on
root at fic-gta01:~$ lsusb
Bus 1 Device 1: ID 0000:0000

thanks in advance,

(*) version info follows -


root at fic-gta01:~$ uname -a
Linux fic-gta01 #1 PREEMPT Thu Dec 27 04:19:46 UTC 2007 
armv4tl unknown




root at fic-gta01:~$ lsmod
Module                  Size  Used by
snd_soc_neo1973_wm8753    10524  0
snd_soc_s3c24xx_i2s     3896  1 snd_soc_neo1973_wm8753
snd_soc_s3c24xx         4448  1 snd_soc_neo1973_wm8753
snd_soc_wm8753         29088  1 snd_soc_neo1973_wm8753
snd_soc_core           26272  3 
snd_pcm_oss            41472  0
snd_pcm                73477  3 snd_soc_s3c24xx,snd_soc_core,snd_pcm_oss
snd_timer              20164  1 snd_pcm
snd_page_alloc          5768  1 snd_pcm
snd_mixer_oss          14688  1 snd_pcm_oss
snd                    45940  7 
rfcomm                 36188  0
ohci_hcd               20908  0
hidp                   14816  0
l2cap                  20292  10 rfcomm,hidp
hci_usb                15324  0
bluetooth              48864  6 rfcomm,hidp,l2cap,hci_usb

More information about the openmoko-kernel mailing list