[Bug 1392] New: ar6000: switching wifi modes does not work

bugzilla-daemon at bugzilla.openmoko.org bugzilla-daemon at bugzilla.openmoko.org
Tue May 13 14:10:03 CEST 2008


           Summary: ar6000: switching wifi modes does not work
           Product: OpenMoko
           Version: unspecified
          Platform: PC
        OS/Version: Linux
            Status: NEW
          Severity: normal
          Priority: P2
         Component: kernel
        AssignedTo: openmoko-kernel at lists.openmoko.org
        ReportedBy: thebohemian at gmx.net
                CC: buglog at lists.openmoko.org

first off: Wifi in ad-hoc and client mode works. However switching the modes
does not work correctly. I got these problems with the kernel from package
1:2.6.24+git20080511-r0 .

To reproduce the problem try out the following:
- set up an ad-hoc station with another computer

- bring the neo's wifi card into a sane default state:
ifconfig eth0 down
iwconfig eth0 essid off mode managed

- set the essid of your ad-hoc station, e.g.
iwconfig eth0 essid olsr.freifunk.net

(on occassion, running 'iwconfig eth0' at this point will hang. ctrl-c helps.)

- switch to ad-hoc mode: iwconfig eth0 mode ad-hoc
- run iwconfig eth0 and realize that the card has not associated with the
existing station (no BSSID)

To fix the issue at this point one currently needs to run:
iwconfig eth0 essid off
iwconfig eth0 essid olsr.freifunk.net

------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug, or are watching the assignee.

More information about the openmoko-kernel mailing list