Openmoko Bug #2345: all pixels are white after xset dpms force off/on

Openmoko Public Trac bugs at
Wed Jul 7 21:04:45 CEST 2010

#2345: all pixels are white after xset dpms force off/on
 Reporter:  lindi   |          Owner:  openmoko-kernel
     Type:  defect  |         Status:  new            
 Priority:  normal  |      Milestone:                 
Component:  kernel  |        Version:  unspecified    
 Severity:  normal  |       Keywords:                 
 Haspatch:  0       |      Blockedby:                 
Estimated:          |    Patchreview:                 
 Blocking:          |   Reproducible:  always         
 Steps to reproduce:
 1) build linux using
 set -x
 set -e
 rev=$(git log | head -n1|cut -d' ' -f2|cut --bytes=1-32)
 rm -fr $buildroot
 mkdir $buildroot
 cp arch/arm/configs/gta02_defconfig $buildroot/.config
 make O=$buildroot ARCH=arm silentoldconfig
 CROSS_COMPILE=arm-linux-gnueabi- make -j4 O=$buildroot ARCH=arm
 arm-linux-gnueabi-objcopy -O binary -R .note -R .comment -S
 $buildroot/arch/arm/boot/compressed/vmlinux $buildroot/linux.bin
 mkimage -A arm -O linux -T kernel -C none -a 30008000 -e 30008000 -n "om-
 gta02-2.6.32-$rev" -d $buildroot/linux.bin $buildroot/uImage-om-
 mkdir -p $buildroot/staging
 make O=$buildroot ARCH=arm modules_install INSTALL_MOD_PATH=staging
 cd $buildroot/staging
 tar czf ../modules-om-gta02-2.6.32-$rev.tar.gz .
 2) boot uImage-om-gta02-2.6.32-a9254be10ac2294ea20165a87c09ea6a.bin
 3) start Xorg
 4) xset dpms 12 12 12
 5) wait 15 seconds
 6) xset dpms force on
 7) xset dpms force off
 8) xset dpms force on

 Expected results:
 6) display shows useful data
 8) display shows useful data

 Actual results:
 6) all pixels on display appear white
 8) all pixels on display appear white

 More info:
 1) gta02v5

Ticket URL: <> <>
openmoko trac

More information about the openmoko-kernel mailing list