2008.8 updated today and illume as default profile brings "classical" enlightenment

Olivier Berger oberger at ouvaton.org
Thu Sep 4 20:44:10 CEST 2008

"Thomas B." <tommy.b at gmx.net> writes:

> On Thu, Sep 04, 2008 at 08:53:46AM +0200, Olivier Berger wrote:
>> Hi.
>> I updated to today's stable packages (after noticing quite a lot of merges
>> from testing), and lost the illume/raster keyboard.
>> I tried to apply the hacks described at
>> http://wiki.openmoko.org/wiki/Keyboard_Debate#How_to_install_the_illume_.28Raster.27s.29_keyboard_.3F
>> (more or less), and noticed that now, only the 'asu' default profile
>> seems to bring the 2008.8 theme, and setting it as 'illum' (echo
>> 'E_PROFILE="-profile illume"' > /etc/enlightenment/default_profile)
>> will switch to "classical" enlightenment "desktop like" theme, menus,
>> etc.
> I also had this issue when I upgraded today.
>> I think the http://wiki.openmoko.org/wiki/Keyboard_Debate should be
>> updated, but I'm not so sure something ain't broken in the current
>> stable updates :-/
> Yes, I think there is actually something broken. When I did "opkg files
> illume-config-illume" after the upgrade, it showed that this package was
> actually empty, just like several of the other illume packages
> (illume-keyboard-*).

Indeed :
**** illume-config-illume ****
Package illume-config-illume (0.0+svnr35727-r13) is installed on root and has the following files:
**** illume-keyboards-default ****
Package illume-keyboards-default (0.0+svnr35727-r13) is installed on root and has the following files:
**** illume-keyboards-numbers ****
Package illume-keyboards-numbers (0.0+svnr35727-r13) is installed on root and has the following files:
**** illume-keyboards-terminal ****
Package illume-keyboards-terminal (0.0+svnr35727-r13) is installed on root and has the following files:

> Doing an "opkg install" with the URL of the
> packages in the testing feed didn't seem to work either, I had to
> download the ipk's from the testing feed, put their md5sums into the
> packages list in /var/lib/opkg/daily-all and "opkg install *.ipk". That
> did it for me.

I did manual install of :
# opkg install http://downloads.openmoko.org/repository/Om2008.8/all/illume-config-illume_0.0+svnr35727-r13_all.opk
# opkg install http://downloads.openmoko.org/repository/Om2008.8/all/illume-keyboards-default_0.0+svnr35727-r13_all.opk
# opkg install http://downloads.openmoko.org/repository/Om2008.8/all/illume-keyboards-numbers_0.0+svnr35727-r13_all.opk
# opkg install http://downloads.openmoko.org/repository/Om2008.8/all/illume-keyboards-terminal_0.0+svnr35727-r13_all.opk

And that reinstalled them properly...

Hope this helps,
Olivier BERGER 
(OpenPGP: 1024D/B4C5F37F)

More information about the support mailing list