Free Runner won't turn on

umaxx umaxx at
Mon Sep 15 00:10:41 CEST 2008

On Sun, 14 Sep 2008 17:53:46 +0530
"Edgar D' Souza" <edgar.b.dsouza at> wrote:

> On Sun, Sep 14, 2008 at 3:09 PM, Christian Adams <morlac at>
> wrote:
> > ARGH!
> > moin the 2nd
> >
> > my freerunner is back to life .. strange thing ..
> > i just connected to my powerbook (as external pwr-source instead of
> > wall-charger) and inserted battery and it turned on ..
> Heh... I discovered this by accident some time ago, running 2007.2
> stock with upgrades... shut down the phone since not using it; an hour
> later, I tried to power the phone on again, and discovered it
> wouldn't, just like Michael describes (I got no click/AUX LED blink
> like you describe). Pretty amazed at how the battery could possibly
> discharge in one hour with the phone *shut down*, I plugged in the
> wall charger, and it came on on its own... and when it booted, batt
> charge was pretty much above 90% - so I still have no idea what that
> was all about. Have only encountered it twice more; once when running
> Qtopia, with a near-full batt, and once with Qtopia and the battery
> was almost drained, so no wonder it wouldn't come on.
> I observed this once with 2007.2, once with Qtopia. Michael said he's
> using 2008.08... and you're using Debian... so very low odds of it
> being rootfs-specific, right? Kernel-related, or some bug with power
> handling in h/w? Dunno...

same experiences here with 2007.x and 2008.x-asu.
sometimes i need to remove the battery multiple times before it is
working again.

More information about the support mailing list