[Debian] Problem with qi and sd-card

xiangfu xiangfu at openmoko.org
Tue Dec 30 02:08:53 CET 2008


Fox Mulder wrote:
> Today i changed from u-boot to qi from [1] for my GTA02. I added /boot
> to my rootfs and copied the kernel as uImage-GTA02.bin in it.
> For my first try i added the append-GTA02 with "console=tty0 loglevel=8"
> to see if it works.
> After this worked very good to boot debian from my sd-card i removed the
> append-GTA02 file to speed up the boot process a bit. But now i have two
> lines of output which irritates me a bit.
> -----
> s3c2410_udc: debugfs dir creation failed -19
> power_supply bat: driver faild to report 'status' properly
> -----
> After ~30 seconds X starts and everything goes on as expected.
> Therefore i think this message is no problem, but i want to know if i
> had made something wrong?
> Also interesting is that the message says "s3c2410" even that i flashed
> the "s3c2442" version for GTA02.
> And another thing is that i don't know how to switch to nand booting
> when powerup my freerunner. At the moment i only use debian from
> sd-card, but for testing purpose i have 2008.12 installed on nand. But
> now with qi i can't boot from nand as long as i have my sd-card put it.
> I think i read somewhere that it is possible to skip a boot partition in
> qi but i can't find it anymore. :/
>From Qi README Line 107:

 - You can disable a partition for boot by creating
    eg, /boot/noboot-GTA02, it will skip it and check the next partition

> Ciao,
>      Rainer
> [1] http://people.openmoko.org/andy/qi-s3c2442-master_a2d11c4dd18c9517.udfu
> _______________________________________________
> Openmoko community mailing list
> community at lists.openmoko.org
> http://lists.openmoko.org/mailman/listinfo/community

More information about the community mailing list